Jūsų prekių krepšelis tuščias

Maistas ir gėrimai

Filtrai
Rodoma

Prie stalo su rašytoju. ... Giedrė Barauskienė, Rasa Derenčienė

„Prie stalo su rašytoju“ – tai pirmoji, analogų Lietuvoje neturinti kulinarinė knyga, skirta knygų mylėtojams ir visiems, mėgstantiems skanų maistą. Joje rasite daugiau nei 70 receptų, kuriuos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė sukūrė įkvėptos gerai žinomų užsienio ir Lietuvos rašytojų kūrinių bei jų herojų. Sujungusios pomėgį skaityti ir gaminti, jos parašė ypatingą receptų knygą, kuri kviečia į kulinarinę ir literatūrinę kelionę po skirtingus laikotarpius, šalis ir virtuves.


Kartais taip gera po dienos darbų užsiplikyti mėgstamos arbatos, iš orkaitės ištraukti garsiąsias Marcelio Prousto madlenas ir praleisti vakarą su knyga. Arba pakviesti draugus nepamirštamos vakarienės, kuriai pagaminsite rašytojų Isabelės Allende, Hermano Kocho, Haruki Murakami ar Umberto Eco knygų įkvėptų patiekalų. O gimtadieniui galite surengti literatūrinį vakarėlį su pamėgtais „Didžiojo Getsbio“ herojų mėtų kokteiliais.


Šios knygos autorės jums linki nuotykių ir visokeriopo sotumo: ragaukite, skaitykite, atraskite ir mėgaukitės. Nes, kaip yra pasakęs E. M. Remarque'as: „Tik paprasti dalykai niekados nenuvilia. O laimė labai jau paprasta.“

€10,80

Tradycyjna Kuchnia Litewska Birutė Imbrasienė

„Pierwsze spotkanie z Litwą“ – jest to tematyczna seria ksiązek, ktora prezentuje Litvę w zwięzly ale jednoczesnie wszechstronny sposob. Seria jest przeznaczona dla tych, co pragną poznac ten wyjątkowy i interesujący kraj.

€1,16

100 % efektyvu!

Garsiausių įžymybių trenerio Jameso Duigano knyga „Sveikas ir lieknas kūnas“, vos pasirodžiusi Didžiojoje Britanijoje ir JAV, iškart tapo bestseleriu. Joje rasite:

– informacijos ir patarimų, kaip išsivalyti organizmą;
– paprastai pagaminamų skanaus maisto receptų;
– lengvų pratimų, kurie padės jums ištreniruoti kūną iki tobulumo.

Duigano siūloma organizmo valymo ir lieknėjimo programa yra paprasta ir veiksminga – jokio kalorijų skaičiavimo ar sudėtingų taisyklių. Pirmiausia knygoje rašoma, kaip, vadovaujantis lanksčiu 14 dienų organizmo valymo ir mitybos planu, sveikatinti organizmą, o tada – kaip tapti lieknam, treniruojant kūną lengvais pratimais, garantuojančiais puikius rezultatus.

„Tai dar vienas įdomus metodas, kaip atrasti balansą tarp sveiko kūno ir sveikos sielos. Aptariami trys kertiniai sveikos gyvensenos akmenys: mityba, fizinis aktyvumas ir teigiamas požiūris į save ir gyvenimą. Autoriaus pateikiami patarimai – tam tikra disciplina, kuri yra puikus gidas sveikos gyvensenos link.“
Valgymo įpročių koregavimo centro valgymas.lt vadovė, gydytoja dietologė Lina Barauskienė

Jamesas Duiganas – pasaulinio garso sveikatingumo guru ir vieno svarbiausių Londono sveikatingumo centro „Bodyism“ savininkas. Jis yra vienas geriausių asmeninių trenerių pasaulyje. Į „Bodyism“ auksinių klientų sąrašą įeina Elle Macpherson, Rosie Huntington–Whiteley, Davidas Gandy, Holly Valance ir Hugh Grantas.

€9,59

Balansas. Skanus maistas ir ... Vaida Kurpienė, Martynas Praškevičius, Aistė Šeibokaitė

Šiai knygai sukurti susitiko trys asmenybės – sveikos mitybos ekspertė Vaida Kurpienė, virtuvės šefas Martynas Praškevičius ir sportininkė mėgėja Aistė Šeibokaitė. Visi trys siekė pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi su žmonėmis, kurie sportuoja savo malonumui ir nori maitintis skaniai, sveikai ir subalansuotai. Knygoje pagal sveikos mitybos principus sukurtus receptus papildo maistingumo verčių apskaičiavimai, visų knygos rengėjų bendrai rašyti patarimai, kaip teisingai pasigaminti, derinti skonius, kuo keisti neturimą ingredientą ar kodėl vertingas vienas arba kitas produktas.


Ką valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei, kai sportuoji? Ar galima užkandžiauti? Kodėl norisi deserto? Kaip pasiruošti, kai laukia ypač aktyvi diena gryname ore ar varžybos? Kodėl taip svarbu išsimiegoti? Į šiuos klausimus knygoje atsako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė. Jeigu perskaitę knygą turėtumėt daugiau klausimų autorei, nedvejodami rašykite vaida@sulieknek.lt.

„Savo receptais noriu išmokyti ir jus naujų patiekalų ruošimo būdų ar nedidelių technikų, kaip iš paprastų šviežių produktų pasigaminti gilaus ir išieškoto skonio turinčius sveikus patiekalus. Tai – mano, virtuvės šefo, misija,“ – sako Martynas Praškevičius, restorano „Stebuklai“ šeimininkas.

Mitas, kad siekdami gerų rezultatų sportininkai mėgėjai kasdien turi valgyti tik sausą vištieną ir varškę! Knygos autoriai įrodo, kad sveikas, teisingai pagamintas ir laiku valgomas maistas ne tik suteikia energijos, bet taip pat gali būti be galo gardus.

-------

Tekstai Vaida Kurpienė
Receptai Martynas Praškevičius
Idėja Aistė Šeibokaitė

Fotografas Robertas Daskevičius
Redaktorės Ūla Ambrasaitė, Sigita Pūkienė
Kalbos redaktorius Vytautas Kardelis
Knygos dizaineris Zigmantas Butautis
Tekstus recenzavo dietologė dr. Aušra Jauniškytė – Ingelevičienė
Maistingumo vertes skaičiavo Akvilė Sutkaitytė
€19,25

Mėsainių generatorius Vicki Smallwood

Negalite gyventi be mėsainių? Tada pasigaminkite jų patys! Begalė įkvepiančių receptų leis atsiskleisti jūsų skoniui ir išradingumui. Kiekvienas knygos puslapis padalytas į keturias atskiras dalis, kuriose pateikiama po bandelės, garnyro, mėsos arba vegetariško paplotėlio ar padažo receptą. Versdami puslapius ir derindami receptus, susigeneruosite svajonių mėsainį.

– Tūkstančiai mėsainių derinių pagal kiekvieno skonį, įgūdžius ir bet kokiai progai.
– Išmoningas ir patogus knygos dizainas, leidžiantis patiems susikurti kaskart vis kitokių mėsainių.
– Daug vegetariškų ir veganiškų suvožtinių, taip pat derinių be laktozės ar glitimo tiems, kas rūpinasi sveika mityba ar laikosi specialių dietų.

Išbandyk daugiau nei 60 000 mėsainių receptų!

€8,32

Vegetariški patiekalai ... Hugh Fearnley Whittingstall

Britas virtuvės šefas Hugh Fearnley-Whittingstallas (Hju Fernlis-Vitingstolas) yra keliasdešimties kulinarinių knygų autorius. Jau daugiau nei penkiolika metų Channel 4 televizijoje jis veda autorines laidas apie maistą, o britų nacionaliniame dienraštyje The Guardian rašo skiltį apie maisto gaminimą. Hugh apdovanotas Glenfiddich Food & Drink prizu, jam įteikti net keli vyno žinovo, gurmano André Simono memorialinio fondo apdovanojimai už geriausią metų kulinarinę knygą.
Autorius su šeima gyvena Devone, šalia River Kotedžo – čia jis įkūrė restoranų tinklą, keletą virėjų mokyklų, veda maisto gaminimo kursus ir organizuoja renginius, taip pat aktyviai skatina vietinę sezoninę žemdirbystę.

Puiki knyga ir puikūs receptai pristigusiems fantazijos ir idėjų gaminant be mėsos namie.
Virtuvės meistras, vienas žinomiausių Lietuvos virėjų Linas Samėnas

Pirmas sunkumas, su kuriuo susiduria nusprendusieji išbandyti vegetarizmą, yra klausimas – ką valgo vegetarai? Neabejoju, kad knyga Vegetariški patiekalai kiekvieną dieną atsakys į šį klausimą ir taps jūsų vedle į sveikesnį gyvenimą.
Vegetarų asociacijos prezidentė, TV laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė

Vegetariška mityba domiuosi daugiau nei dešimtį metų. Tačiau šie įvairūs patiekalai mane itin sužavėjo savo paprastumu. Juos galėtų pasigaminti net vaikai. Rekomenduoju šią knygą – receptus tikrai verta išmėginti.
Ajurvedos centro SPA SHANTI vadovė, vegetariškos mitybos lektorė ir konsultantė Eglė Kauneckienė

€15,50
Nuo: €1,00 Iki: €20,00
1 20